Najdesivejšie auto na svete? Pre vodiča to najporuchovejšie!

Ako by asi vyzeralo auto, ktorého by sa bál každý vodič? Podľa nás je to vozidlo, s ktorým by musel jazdiť veľmi často do servisu a tam vydávať nemalé sumy za jeho opravu. Rovnaký názor na vec mala aj britská poisťovňa Varranty Direct, ktorá sa ku príležitosti sviatku Halloween, rozhodla ukázať automobil, ktorý by si ocenenie najporuchovejšie zaiste vyslúžil.

Poisťovňa si podľa svojich štatistík vyhľadala jednotlivé najporuchovejšie časti vozov všetkých možných značiek, a potom poskladala tieto súčiastky do podoby jedného vozidla. Výsledok sa volá Horrific 40ROR. Vďaka indexu poruchovosti vozidiel sa nám tak podarilo poskladať auto, ktoré je poskladaný z vozidla nie starších ako päť rokov.

woman car broke down

Motor tohto morbídneho vozidla pochádza z BMW M5, pri ktorom štatistiky dokazujú, že jeden zo štyroch modelov potrebuje vymeniť agregát. Brzdový systém je zase vyňatý z Fiatu Multipla, kedy je štvrtina všetkých týchto vozidiel sužovaná závadami bŕzd.

Podvozok na automobil dorazil z Nemecka od modelu Audi RS 6, kedy takmer 40% vozidiel tohto modelu navštívi minimálne raz ročne servis, kvôli problémom s nápravou alebo zavesením. Ďalší luxusný prvok dodal Mercedes-Benz R. Práve z neho nájdeme vo vozidle elektroniku, ktorá sa v troch z desiatich štandardných kusov tohto luxusného MPV raz ročne pokazí.

Prevodovku dodal Jeep Grand Cherokee, ktorého 10% majiteľov musia ročne riešiť problémy na prevodovom ústrojenstve. Vďaka štatistikám tejto poisťovne sa tiež dozvedáme, že ročne potrebujú dva z piatich vozov nejakú tú opravu, či už menšie či väčšie. Priemerná cena opravy potom činí 400 Eur. Zaujímavé je, že podobný výtvor spoločnosť priviedla k životu už pred tromi rokmi a asi v piatich prípadoch pochádza najporuchovejšie súčiastky z rovnakého modelu ako je tomu napríklad pri klimatizácii zo Seatu Alhambra.

 

Zdroj: http://www.msn.com/en-us/video/watch/meet-the-worlds-scariest-car/vp-BBbMhVB

FOTO: slasnyi /

Pridaj komentár