Uniknuté fotografie Audi Q7

Prvá verzia modelu Q7 od Audi oslávila, a vlastne doteraz stále oslavuje, veľké úspechy. Niet preto divu, že sa nemecká automobilka rozhodla tento model inovovať a vypustiť tak druhú generáciu, ktorá bude stáť na platforme MLB a bude ponúkať napríklad aj dve hybridný plug-in verzie.

Samotná premiéra vozidla je plánovaná na autosalóne v Detroite, ale teraz na internet unikli fotografie, na ktorých je nová Q7 zachytená v celej svojej kráse. Z nich je zrejmé, že nástupca predošlej verzie je o niečo hranatejší s výrazne rezanou prednou maskou v štýle Singleframe, ktorá je podobná maske použitej u Q3. Naopak zadok nám výrazne pripomína prvú generáciu tohto vozidla.

8

Inovácií prešiel tiež kokpit. V ňom nájdeme digitálny display, ktorý nahradil analógové budíky a ktorý vzbudzuje pocit modernosti a dynamiky. Interiér je zase veľmi podobný tomu, ktorý nájdeme v novom Passate. Na výduchy ventilácie opticky nadväzuje vodorovný dekor.

Nová Audi Q7 bude stáť na platforme MLB, ktorú bude využívať napríklad aj Bentley pre svoje SUV, alebo Volkswagen, so svojím Touareg. Pre odľahčenie celej karosérie bude požitý vysokopevnostné hliník a ďalšie ľahké materiály. Vďaka nim sa nová generácia tohto vozidla zbaví 360 kíl, oproti váhe svojho predchodcu.

Čo sa týka motorových verzií, v ponuke sa objaví osemvalec a šesťvalec, z ktorých bude vrcholom SQ7 TDI s dvakrát preplňovaným šesťvalcom 3.0 TDI. Tento vznetový trojliter, dostane okrem klasického turbodúchadla roztáčaného prúdom výfukových plynov, tiež malý kompresor, poháňaný elektromotorom. K dispozícii budú tiež hneď dve plug-in hybridné varianty, pričom jedna z nich použije menej bežnú variantu kombinácie elektromotora a turbodiesela.

9

Ako už bolo povedané premiéra je plánovaná na Detroit, avšak je dosť pravdepodobné, že špecifikácia vozidla bude zverejnená ešte pred začatím samotného salónu a to aj vzhľadom k uniknutým fotografiám.

 

 

 

Zdroj: http://www.worldcarfans.com/114121285799/2015-audi-q7-first-images-hit-the-web

Pridaj komentár